Praktijknummer: (0113) 231 805Spoednummer: (0113) 230 979

Praktijkinformatie

Openingstijden

De praktijk is op werkdagen geopend van 8.00 tot 17.00 uur.

Telefoon

Praktijknummer 0113 231805

Via het praktijknummer krijgt u de assistente aan de lijn. Op dit nummer maakt u afspraken, vraagt u visites en herhalingsrecepten aan en kunt u terecht voor vragen. 
Er is GEEN telefonisch spreekuur meer.

8.00 – 10.30 uur: afspraken maken, visites en recepten aanvragen, vragen aan de assistente.
11.00 - 12.00 uur: uitslagen van onderzoeken aanvragen via de assistente. Indien nodig belt de dokter u zelf terug.

De patiëntgerelateerde werkzaamheden van de assistente zijn erop afgestemd dat na 12.00 uur de telefoon niet meer rinkelt. De assistente zit na 12.00 in principe niet aan de telefoon. Voor vragen die niet tot de volgende ochtend kunnen wachten is zij uiteraard wel telefonisch bereikbaar. Wij verzoeken u het gesprek kort en zakelijk te houden. De telefoon is dan zo weinig mogelijk in gesprek.

Spoednummer

0113 230979
Uitsluitend voor spoedgevallen. Via het spoednummer wordt u van 8 tot 17 uur direct te woord gestaan.

Zelfzorg

Het is niet altijd nodig om met klachten naar de dokter te gaan. Dikwijls is het verantwoord om af te wachten of zelf uw klachten te verlichten. Op www.thuisarts.nl vindt u uitgebreide, betrouwbare informatie, opgesteld door het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap). 

Spreekuur huisarts

Het spreekuur is alleen op afspraak. Per afspraak reserveren wij 10 minuten. Indien u meer tijd nodig heeft, vragen wij u dit aan te geven bij het maken van de afspraak.

Indien u niet tijdig uw afspraak annuleert, brengen wij u een bedrag van 25 euro in rekening. Voor een niet nagekomen afspraak bij onze praktijkondersteuners, brengen wij u een bedrag van 50 euro in rekening. Dit bedrag kunt u NIET declareren bij uw zorgverzekeraar.


Spreekuur assistente
De assistente houdt dagelijks spreekuur voor injecties, oren uitspuiten, uitstrijkjes, het bevriezen van wratten met vloeibare stikstof, e.d.  Voor dit spreekuur kunt u telefonisch een afspraak maken.

Spreekuur POH- Somatiek

De praktijkondersteuner somatiek houdt op maandag en dinsdag spreekuur voor begeleiding van patiënten met een chronische lichamelijke aandoening, of een verhoogd risico daarop.

Aanwezigheid POH-Somatiek
De aan- en afwezigheid van de POH komt niet overeen met die van de huisarts en assistentes. Het kan dus voorkomen dat u een afspraak met een POH hebt op een dag waarop de praktijk "gesloten" genoemd wordt. 

Spreekuur POH-GGZ

De praktijkondersteuner GGZ (geestelijke gezondheidszorg) houdt op donderdag en vrijdag spreekuur voor begeleiding van patiënten met psychische klachten en/of psychiatrische aandoeningen.

Aanwezigheid POH-GGZ

De aan- en afwezigheid van de POH komt niet altijd overeen met die van de huisarts en assistentes. Het kan dus voorkomen dat u een afspraak met een POH hebt op een dag waarop de praktijk "gesloten" genoemd wordt.

Huisbezoeken

Indien nodig legt de huisarts een huisbezoek bij u af. De assistente beoordeelt noodzaak en urgentie van de aangevraagde visites.

Afhalen van documenten

Dagelijks tussen 14.00 en 17.00 uur kunt u bij de assistente terecht voor het afhalen van ’s ochtends aangeboden of aangevraagde machtigingen, formulieren, e.d. 

Herhalingsrecepten

Als u herhalingsrecepten voor 10.30 uur doorgeeft aan de assistente, kunt u uw medicijnen de volgende werkdag na 16.00 uur afhalen bij uw apotheek. 

Urine-onderzoek
Urine-afgifte graag voor 10.30 uur met naam en in een gesloten potje. Als u urine meeneemt bij een bezoek aan de huisarts, geeft u dan de urine reeds bij binnenkomst af aan de assistente, dit voorkomt onnodig wachten. Voor een zwangerschapstest brengen wij 14 euro in rekening. Voor de uitslag van uw urine onderzoek kunt u tussen 11.00 en 12.00 uur de assistente bellen.

Medische verklaringen
Aan niet-artsen en artsen die geen medebehandelaars zijn worden geen medische gegevens verstrekt. Bij kwesties rond huisvesting, verzekeringen, arbeidsongeschiktheid e.d. dient de instantie die de verklaring wenst zelf een arts in te schakelen.  

EHBO
Bij ongevallen wordt u nadrukkelijk verzocht de praktijk te bellen en niet direct het ziekenhuis te bezoeken. Uw huisarts is meestal zelf in staat u te helpen.  

Vaccinaties
Voor alle vaccinaties m.u.v. gele koorts kunt u bij ons terecht. Vaccinaties i.v.m. buitenlandse reizen zijn voor uw eigen rekening. Eén van onze assistentes is opgeleid om reisadviezen te geven.
 
Verloskunde
Bevallingen worden niet door de huisarts gedaan. Wel doet de huisarts bij zwangerschap, eerste onderzoek en verwijst zij naar de verloskundige of, indien nodig, de gynaecoloog.  

Automatisering

De praktijk is aangesloten op een computernetwerk, waar alle artsen uit de waarneemgroep en alle apotheken in Goes op aangesloten zijn. De waarnemende huisartsen en hun assistentes kunnen uw medische gegevens raadplegen en aanvullen. De apothekers en hun assistentes kunnen uw gegevens betreffende uw geneesmiddelengebruik, belangrijke diagnoses en laboratoriumwaarden die relevant zijn voor uw geneesmiddelen gebruik (zoals nier- en leverfunctie) raadplegen.  

Bereikbaarheid / waarneming

Aan- en afwezigheid
De praktijk is op werkdagen geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur. Afwezigheid wordt kenbaar gemaakt op de website.  

Waarneemgroep
De praktijk maakt deel uit van de Huisartsengroep Sensatiom. Dit is een samenwerkingsverband tussen de praktijken van de van der Stoep, Schmeitz, Tirion en Neels. Tijdens afwezigheid, zoals vakanties, wordt u via een antwoord-apparaat verzocht één van de andere leden van de waarneemgroep te bellen. Hun adressen en telefoonnummers vindt u in het menu onder de kop "praktijksluiting".

Huisartsenpost

Na 17.00 uur, ’s nachts en in de weekenduren kunt u een beroep doen op de huisartsenpost (HAP) Deze bevindt zich bij het ADRZ te Goes en is telefonisch bereikbaar op 0900-1785. De HAP is uitsluitend bedoeld voor spoedgevallen en voor zaken die niet tot de volgende dag of de maandag na het weekend kunnen wachten. De HAP werkt uitsluitend op afspraak. De doktersassistente die de telefoon beantwoordt, beoordeelt of en hoe snel u door een huisarts gezien moet worden.  

Waarneemgebied

Het waarneemgebied omvat naast de stad Goes, de kernen Kloetinge (incl. Kapelseweg), Kattendijke (incl. Monnikendijk), Wilhelminadorp, ’s-Heer Hendrikskinderen (tot spoorwegviaduct Nieuwe Rijksweg) en de ’s-Gravenpolderseweg tot het snelwegviaduct.
Adres Graaf Adolfstraat 37
4461 TD Goes
Contact
Telefoon:(0113) 231 805
Spoednummer:(0113) 230 979
Huisartsen N.J.J. Neels